çene estetiği

Çene bölgesinin estetik görünüşteki önemi

Bir çok kimse çene bölgesinin keskin olmayan ve silik görünüşünden rahatsız olabilmektedir. Bu durumun varlığı aslında oldukça normaldir, çünkü çene kısmımız yüz hatlarımızı ön plana çıkartan en önemli bölgelerin başında gelir.

Çene Estetiği Nedir?

Ortognatik cerrahi ismiyle literatürde tanımlanmış olan çene estetiği, çeşitli törpüleme ve baskılama yöntemleriyle çene bölgesini yeniden şekillendirmeye yarayan yöntemleri ifade eder.

Çene Estetiği Nasıl Uygulanır?

Birinci yöntem: Bu yöntem en basit yöntemdir diyebiliriz. Öyle ki kişinin kendisinden alınan yağ hücreleri derinin altına iğneler yardımıyla enjekte edilir ve böylece çene olduğundan daha belirgin ya da büyük görünür. Çenesi geride olan veya küçük duranlar için makul bir yöntemdir.

İkinci yöntem: Bu yöntemde alt dudak kısmından girilir ve çenenin anatomisini oluşturan kemikte kesik açılır. Bu kesik açıldıktan sonra çene ucu kemiği dediğimiz kemik ön tarafa doğru gerginleştirilerek çekilir. Çekildikten sonra vida veya özel plak kullanılarak belirlenen yeni konumuna sabitlenir. Genelde çenesi geride gözükenler için önerilmekte ve kullanılmaktadır.

Üçüncü yöntem: Bu yöntemde bazen çene altında bazense alt dudak tarafında belirli bir kesi açılır. Bu kesiden alakalı yerlere ulaşılır ve çene kemiğine özel olarak entegre edilmiş ebatlardaki çene protezi tam da çene kemiğinin üstüne sabitlenecek şekilde yerleştirilir. Bu sayede çene protezi yeni bir görünümü şekillendirir.

Çene Protezi Nedir?

Çene protezi yüz sabitleyici ekipmanlardan biridir ve çene estetiğinde aktif olarak kullanılmaktadır. Genellikle sık kullanılan protez türü medpor denen protezlerdir. Bu protez türü silikondan yapılır ve insan vücuduyla üst düzey biçimde uyumlu üretildiği için komplikasyon yaratma riski düşüktür.

çene estetik yöntemleri

Çene estetiğinde çene ucu törpüleme

Çene estetiği işlemlerinde çene ucu törpüleme yeni bir sayılabilecek bir kavramdır. Bu törpüleme işleminde büyük veya uzun çeneler özel aygıtlarla törpülenir ve istenilen estetik boyutla beraber altın orana entegre etmek maksatıyla belli ölçülerde kısaltılır. Çene ucu törpüleme işleminden sonra herhangi bir dikiş veya yara izi kalmamaktadır. Tüm işlem tamamen ağızın iç kısımlarından ve kenarlarından girilerek gerçekleştirilmektedir. İşlem genelde 1.5-2 saat zarfında son bulmaktadır.

Üst Çene Cerrahisi

Üst çene operasyonlarında kişinin diş yapısına da müdahale edilerek, yani aslında ortodontik bir işlem yapılarak gerçekleştirilir. Üst çene cerrahisi birden fazla işlemi gerektirmektedir.

Alt Çene Cerrahisi

Alt çene cerrahisinde üst çene operasyonlarından farklı olarak dişlere müdahale edilmez ve doğrudan çene sağlığıyla birlikte çenenin estetik görünümü amaçlanır.

Çene estetiğinde dikkat edilmesi gerekenler

Çene estetiği ameliyatlarında hastalara çok iş ve görev düştüğü gibi, doktorlara da düşmektedir. Çene bölgesi yüzde bulunduğu ve saklanamadığı için burada yapılacak ufak bir hata her şeyi berbat edebilir. Bu yüzden çene estetiği operasyonlarında doğru uygulamalara özellikle dikkat edilmelidir.

Jawline çene dolgusu nedir?

Jawline çene dolgusu, çene bölgesinin uç kısımlarından kulak kısımlarına dek uzanan ve iki adet olan mandibular isimli kemiklerin yerlerinde yapılan bir tür dolgu işlemidir. Özellikle çene görüntüsünün belirginleştirilmesi ve keskin bir yüz hattına sahip olunmasını isteyenler için tercih edilmektedir. Bu yöntemde çenenin sağ ve sol olmak üzere her iki kısmı estetik bir görünüme kavuşturulur. Daha keskin bir çene profili şekillendirilir.

Çene estetiğine kimler başvurabilir?

  • Çenesi normalden daha geride veya önde bulunanlar
  • Çene ucu uzun olanlar veya çenesi oldukça büyük görünen bireyler
  • Çene yapısından dolayı gülerken veya yemek yerken gerek fiziksel gerek psikolojik açıdan rahatsızlık duyanlar

Çene estetiği sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

  • Kuruyemiş veya sert ekmek türleri gibi katı ve sert gıdalar tüketilmemelidir. En az 1 hafta boyunca ağırlıklı olarak çorba gibi sıvı besinler tüketilmelidir. İlk gün genelde tamamen sıvıyla beslenilmesi önerilir ancak bu husustaki en doğru karar uzmanlar tarafından size iletilir
  • Herhangi bir yanma hissi, sancı veya şişkinlikte, işlem yapılan bölgeye değil ancak yanak taraflarına buz kompresi yapabilirsiniz. Buzu doğrudan deriye temas ettirmeden, buzdolabı poşeti veya eldiven gibi ürünlerin yardımıyla kullanabilirsiniz.
  • Yatarken düz bir konumda yatmak daha doğru olacaktır. Uyku pozisyonu herhangi biçimde rahatsız edici olmamalıdır.
çene estetiği fiyatları

Çene Estetiği Fiyatları

Çene estetiği fiyatı kişiden kişiye farklı tedavi yöntemleri gerekebileceğinden farklılık göstermektedir. En doğru çözümü ve cevabı doktorunuza danışarak alabilirsiniz. Çene estetiği fiyatı ve süreç ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sorunuz mu var?
Uzmanımıza sorun