yüze yağ enjeksiyonu öncesi sonrası

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu denilen meşhur işlem, kişinin kendine has yağ dokusunun çıkarılarak bir takım müdahalelerle başka yerlere aktarılmasıdır. Yağ enjeksiyonu genelde karın bölgesi, kalça tarafı ve uyluktan alınan yağ dokularıyla gerçekleştirilir. Böylece isterseniz elmacık kemikleri olduğundan daha keskin bir şekle sokulabilir veya dudaklar dolgunlaştırılabilir. Bir çok işleme izin veren bir yöntemdir.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu yapılışı; Kalça veya basen gibi vücudun belirlenmiş çeşitli kısımlarından alınan yağ dokuları genellikle yüz bölgelerine nakledilir. Özel iğnelerle ve çok uzun sürmeden işlem gerçekleştirilir. Yağ enjeksiyonu bireyin kendi vücudundan çıkarılan yağ dokularıyla yapılabildiği için genellikle aktarım sırasında veya işlem sonrasında bir uyumsuzluk problemiyle karşılaşılmaz.

Yağ Enjeksiyonu Hangi Bölgeler İçin Kullanılır?

Yağ enjeksiyonu işlemi genellikle yüz bölgesine uygulanmaktadır. Ancak tüm işlemin hedef sahası yüzle sınırlı değildir .Yağ enjeksiyonu ayrıca dudak dolgusu yapılması, ağız çevresinde oluşan kalıcı kırışıklıkların üstesinden gelinmesi ve elmacık kemiklerinin belirgin bir hale getirilmek suretiyle tekrardan şekillendirilmesi amaçlarıyla da yapılmaktadır. Ayrıca ufak görünen alt çene kısmını büyük göstermek için de yağ enjeksiyonu yapılabilmektedir.

Bu açıdan baktığımız zaman yağ enjeksiyonu işleminin çok yönlü ve çok fonksiyonlu bir teknik olduğunu söylemek zor değil.

Yüz Bölgesine Yağ Enjeksiyonu

Günümüzde yüzün çeşitli kısımlarına yağ enjeksiyonu uygulanabilmektedir. Genelde basen taraflarından alınan yağlar vücudun her yerine ve yüz bölgesine taşınabilir. Gerekli tetkiklerin yapılması ve doğru işlemler sayesinde herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimali düşecektir.

Yüz taraflarına yağ enjeksiyonu yapılmasının nedenleri aşağıdaki gibidir:

  • Çene ucu ve çene yapısını şekillendirmek
  • Elmacık kemiklerini daha belirgin kılmak
  • Yanakları dolgunlaştırmak

Bu amaçlarla yapılabilen yağ enjeksiyonu çoğunlukla genel anestezi altında yapılır ve uzmanlar tarafından bu işlemde lokal anestezi pek önerilmez.

Yağ enjeksiyonunda kullanılan cihazlar

Yağ enjeksiyonunda kullanılan cihazlar liposuction uygulamalarındaki yağ enjektörlerinin aynısıdır. Küçük farklılıklar olsa da hem işlem hem de işlem mantığı benzer olduğu için, kullanılan aygıtlar da bu sebeple aynıdır.

yüze yağ enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonunun yan etkileri

Komplikasyonlar çeşitli biçimlerde kendisini gösterebilir.

  • Enjeksiyon yapılan bölgelerde irili ufaklı apseler
  • Yağların tutunamaması ve işlemin başarısız olması
  • Uyuşma ve ilgili bölgelerde rahatsızlık hissi

Yüz bölgesinde yağ enjeksiyonu yapılan yerler

  • Göz çevresi: Göz bölgesinin etrafına denir ve oval bir formda bu çevreye yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Göz çevresinde Dermatochalasis gibi anormal görünüme sebebiyet veren durumlar düzeltilebilir. Örneğin dermatochalasis üst göz kapağında izlenmektedir ve nedeni tam olarak deri fazlalığına dayanmaktadır. Bu durum göz çevresine yapılabilecek yağ enjeksiyonlarıyla düzeltilebilir.
  • Şakak bölgesi: Şakaklar her iki tarafta, göz kısımlarının yanında elmacık kemiğinin mevcut bulunduğu yerden başlayıp kafanın sol ve sğ taraflarında bulunan, bir nevi çukuru andıran temporal diyebileceğimiz kemik yapısıdır. Şakak bölgeleri yağ enjeksiyonu ile dolgunlaştırılabilir veya başka bir işlem yapılabilir. Şakaklar gerek anatomik gerek estetik açıdan önemli kısımlardır, çünkü yüz hatlarını ortaya çıkaran temel bir görünümün oluşmasına yardımcı olur.
  • Marionette çizgileri: Bu çizgiler aslında doğal bir deformitedir ve yaşlılıkla ya ortaya çıkar ya da belirginleşir. Her bireyde beklenmez ve görülmez. Bu çizgiler bir kukla görüntüsünü andırır ve ağzın aşağıya doğru inen kısımlarında belirli çizgiler oluşturur. Bu durum estetik açıdan rahatsız edicidir. Sizi yorgun, yaşlı, yapay bir ağıza sahip gösterebilir ve çökkün bir dudak görünümüne yol açabilir. Yağ enjeksiyonu işlemleriyle bu çizgilerin görünümü azaltılabilir veya tümden yok edilebilir.
  • Alt ve üst dudak: Dudaklara da yağ enjeksiyonu uygulaması yapılabilmektedir. Ancak bir süre sonra yağ dokusunun bir kısmı eriyeceği için, başta daha fazla yağ enjekte edilmelidir. Bu durum ilk günlerde çok şişmiş dudak görüntüsü verebilir. Dudaklara yağ enjeksiyonu yaptırmak için yalnız kalabileceğiniz en azından bir haftalık bir süreci organize etmeniz gerekebilir. Ancak sabırla bekledikten ve doğru bir yerde doğru cihazlarla işlem yaptırdıktan sonra istediğiniz dudak estetiği görünümüne kavuşabilirsiniz.
  • Aşağı çene kemiği: Aşağı çene kemiğinin yanlarına yapılabilen yağ enjeksiyonu, çenenin daha belirgin, geniş, dolgun görünmesini sağlayabilir. Özellikle yaşlılıkta görülen çenenin genişliğinin azalması durumu bu şekilde halledilebilmektedir.
yüze yağ enjeksiyonu fiyatları

Yağ Enjeksiyonu Fiyatları

Yağ enjeksiyonu fiyatı uygulama yapılacak bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Net ve doğru bilgiyi almak için doktorunuza danışabilirsiniz. Yağ enjeksiyonu fiyatları ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sorunuz mu var?
Uzmanımıza sorun