Fue ve fut karşılaştırma

FUE Saç Ekimi Yöntemi Nedir?

FUE saç ekimi doğal bir saç görünümü sağlayan ilk saç ekimi yöntemi olan FUT saç ekimi yönteminden sonra ortaya çıkan gelişmiş bir saç ekimi tekniğidir. Lokal anestezi ile uygulanan bu yöntemde hasta acı ve ağrı hissetmez. FUT yöntemi gibi donör bölgede kesi yapılmasını gerektirmediği için işlemden sonra iz kalması da söz konusu değildir. Tüm bunlardan daha da önemlisi minimal invaziv bir işlem olduğu için operasyondan sonra kolay ve hızlı bir iyileşme süreci söz konusudur.

FUT’a göre avantajları olmasının yanı sıra ortaya çıktığından beri gelişmekte olan FUE saç ekimi işlemi saç köklerinin toplanması ve ekilmesi esnasında kullanılan farklı tekniklerle de oldukça sofistike hale gelmiştir. Örneğin mikromotor FUE tekniği saç köklerinin otomatik ve hızlı bir şekilde toplanmasını sağlayan bir greft toplama tekniğidir. DHI saç ekimi ise, greftler toplandıktan sonra kanal açma ile saç ekim işleminin aynı anda yapılmasını sağlayan üst düzey bir saç ekim tekniğidir. İhtiyaçlarınıza göre doktorunuz size en uygun olan tekniğe karar verir ve prosedürün başarıyla tamamlanması için gerekli hazırlıklar yapılır.

FUE Saç Ekimi Yapılışı

FUE saç ekimi süreci tüm saç ekimlerinde olduğu gibi temel olarak saç köklerinin toplanması ve kellik olan bölgeye ekilmesi mantığına dayanır. FUE saç ekimi yapılışı aşağıdaki aşamaları takip eder:

  • Öncelikle doktor hastayı muayene eder ve saç derisinde dökülmeye neden olan bir hastalık olup olmadığı belirlenir. Daha sonra çeşitli kan testleri ile hastanın işlemin uygulanması açısından riske neden olan bir rahatsızlığının olup olmadığı araştırılır.
  • Kişide herhangi bir rahatsızlık olmadığı tespit edilirse işlemin planlama aşamasına geçilir. Bu aşamada ne kadar greft toplanması gerektiği, alın saç çizgisinin nasıl olması gerektiği ve işlemde kullanılacak teknik gibi detaylar hakkında planlama yapılır.
  • Gerekli planlamalar yapıldıktan sonra donör bölgeye lokal anestezi uygulanır. Mikromotor veya manuel punch tekniği kullanılarak ekilecek sayıda greft toplanır. Bundan sonra eğer DHI yöntemi kullanılacak ise direkt saç ekimine geçilir. Ancak klasik FUE yöntemi ile ekim yapılacak ise toplanan saç kökleri kanallar açılırken besleme sıvısında tutulur.
  • Saç kökleri toplandıktan sonra kanal açma aşamasına geçilir. Toplanan greft kadar kanal açılır.
  • Kanallar açıldıktan sonra sonunda saç kökleri açılan kanallara nakledilir. Ekim esnasında saç köklerinin saçın kendi uzama açısı dikkate alınarak ekilmesi işlem sonrası uzayan saçların doğal görünmesini sağlar.
  • İşlemden sonra doktorunuz operasyonun başarısını arttırmak için PRP tedavisi de uygulayabilir. PRP tedavisi ile ekilen saçların güçlü bir şekilde uzaması ve genel olarak saç derisinin beslenmesi ve iyileştirilmesi amaçlanır.
  • Ekilen saçlar birkaç ay içinde dökülebilir. Bu normal bir durumdur ve ekilen saç kökleri dökülmediği için saçlar bir süre sonra tekrar uzar. Ancak tüm saçların uzaması ve kalınlaşması yaklaşık olarak bir yılı bulabilir.
FUE saç ekimi nedir

FUE saç ekiminin avantajları

FUE saç ekiminin birçok cerrah tarafından sıklıkla tercih ediliyor olmasının nedeni gelişmiş bir saç ekimi yöntemi olması ve avantajları sayesinde saç ekim işlemini kolay ve başarılı kılmasıdır. FUE saç ekiminin avantajları şunlardır:

  • İşlem sonrasında saçlar doğal bir şekilde uzar ve gerçek saç görüntünüzden farksızdır.
  • Kellik sorunu başlangıç düzeyinde olan kişiler için de uygun bir yöntemdir, kellik sorunu ileri düzey olan kişiler için de uygun bir yöntemdir.
  • Donör bölgede kesi yapılmasını gerektirmediği için işlem sonrasında iz kalmaz ve iyileşme süreci kolay geçer.
  • İşlemden kısa süre sonra hasta normal hayatına dönebilir.
  • Bu saç ekimi yönteminin verim oranı oldukça yüksektir. Saçlar ekildikten sonra % 98 oranında verim sağlanır.
FUE saç ekimi

FUE saç ekiminin riskleri ve yan etkileri

Bu prosedür kesi gerektirmediği için ve genel anestezi altında uygulanmadığı için son derece güvenli bir işlemdir. Minimal invaziv olarak değerlendirilen bu yöntemde iz dahi kalmaz; sadece saçların çıkarıldığı yerde noktalar oluşur. Ancak saç kökleri homojen olarak toplanacağı için bu izler uzayan saçtan ötürü belli olmaz. Bunlara ek olarak FUE saç ekiminin olası riskleri ve yan etkileri şunlardır:

  • İşlem bölgesinde ödem
  • İşlem yapılan yerde irin olması
  • Enfeksiyon
  • Kanama
  • İşlemden sonra saçların dökülmeye devam etmesi.
FUE saç ekimi sonrası

Bu yan etkiler sık görülmez ancak kanamanın durmaması veya enfeksiyon ciddi yan etkilerden biri olduğu için yukarda saydığımız belirtilerin ortaya çıkması halinde derhal doktorunuza danışın.


Sorunuz mu var?
Uzmanımıza sorun