kirpik ekimi öncesi sonrası
kirpik ekimi sonrası

Kaş ve Kirpik Ekimi

Kaş ve kirpik ekimi doğuştan seyrek olan veya zamanla seyrelen kaşların ve kirpiklerin kalıcı bir şekilde gürleştirilmesi için uygulanan tedavilerdir. Güzelliğine düşkün olan kadınların kaşlarının ve kirpiklerinin her zaman gür ve baskın olmasını arzu ederler. Kaşların ve kirpiklerin gözlerin ön planda olmasını sağladığını ve çarpıcı bakışlar üzerindeki etkilerini göz önünde tuttuğumuzda bunun son derece haklı bir istek olduğunu anlayabiliriz.

Kaş ekimi

Kaş dökülmesi sık rastlanan sorunlardan biridir. Sürekli kaşların alınması bir notadan sonra kaşların küsmesine neden olabilir. Ayrıca bazı kadınların kaşları doğuştan seyrel olabilir. Sağlık sorunları ve bazı ilaçların da kaşların gürlüğü üzerinde olumsuz etkileri vardır. Tüm bu sorunlara karşı kaş ekimi etkili ve kalıcı bir tedavi seçeneği olarak birçok kişi tarafından tercih edilir.

Doğal kaş ekimi işlemine karar vermeden önce mutlaka bir dermatoloğa danışmalı ve kaşlarınızın neden döküldüğünü tespit etmelisiniz. Eğer doktorunuz saç ekimine gerek kalmadan ilaç tedavisi ile bu sorunun çözüleceğini söylerse öncelikle tavsiye edilen tedaviyi uygulamalısınız. Ancak tamamlandıktan sonra tedaviden fayda görmez iseniz saç ekim işlemini değerlendirebilirsiniz.

Kaş ekimi nasıl yapılır?

Doğal kaş ekimi işlemine geçilmeden önce doktorunuz hangi saç ekimi tekniğini kullanacağına karar verir. Ekim işleminde FUE tekniği veya onun gelişmiş bir versiyonu olan DHI tekniği ile ekim işlemi yapılabilir. Tüm saç ekimi tekniklerinde öncelikle donör bölgeden greftler toplanır. Donör bölge genellikle hormonal etkilere karşı dirençli olan ense bölgesidir. Bunun haricinde sakallardan, pubik bölge ve kol ve bacaklardan da greft toplanabilir. Ancak nereden toplanırsa toplansın saç kökleri kişinin kendi vücudundan alınmalıdır.

kirpik ekimi fiyatları

Kirpik ekimi

Kalıcı kirpik ekimi, en az kaş ekimi kadar önemli bir prosedürdür. Bunun iki nedeni vardır: kirpiklerimiz göz estetiği açıdan son derece önemli bir yere sahip olmanın yanında gözlerimizi toz ve kirlerden korur. Kirpiklerimizin hiç olmaması durumunda veya çok seyrek olması durumunda hem estetik açıdan hem de fiziksel açıdan sorunlar yaşayabiliriz.

Kirpikler, tiroid hastalıkları, kozmetik ürünler, alopesi areata ve çeşitli vitamin ve mineral eksikliklerinden dolayı dökülebilir. Bazı durumlarda ise genetik olarak kişiler kirpik gürlüğünden memnun olmayabilirler. Bu durumda kirpik ekimi en etkili kirpik gürleştirme tedavisi olarak önümüze çıkar. Bununla beraber kirpik ekimi yaptırmadan önce göz tansiyonu gibi herhangi bir rahatsızlığınız olmamasına dikkat etmelisiniz.

Kirpik ekimi nasıl yapılır?

Kirpik ekiminde genellikle FUE tekniği kullanılır. Doktorunuz ilk olarak kıl köklerinin toplanacağı donör bölgeyi belirler. Erkeklerde favori bölgesi; hem kadınlarda hem erkeklerde ise ense bölgesi kirpik ekiminde en sık tercih edilen donör bölgelerdir. Donör bölgenin doğru seçilmesi işlemin başarısı açısından da önemlidir. Doktorunuz bu konuda en doğru kararı verecektir. Ense ve favori bölgesinde yeterli miktarda kıl olmaması durumunda doktorunuz vücudunuzun kıllı başka bölgelerini donör bölge olarak kullanmak isteyebilir.

Donör bölge belirlendikten sonra ekim işleminden önce lokal anestezi ile kişinin ağrı ve acı duyması önlenir. Lokal anestezi 20-25 dakika içerisinde etkisini gösterdikten sonra greftler toplanır. Daha sonra toplanan greftlerin ekileceği kanallar açılır. Daha sonra kılların nakledilmesine geçilir. Ekim işlemi esnasında en önemli aşamalardan biri de kanal açma aşamasıdır. Açılan kanalların ekilecek kıl kökleri ile uyum içerisinde olması önemlidir.

Kirpik ekiminde diğer saç ekim prosedürlerine göre daha hızlı bir şekilde işlem tamamlanır. Bunun nedeni kirpik alanının sınırla olmasından ötürü ekilecek greft sayısının da az olmasıdır. Ayrıca mikromotor FUE olarak adlandırılan greftlerin otomatik olarak toplandığı bir teknik kullanıldığında işlem daha da hızlanır.

Kirpik ekimi işleminin zararları

Kalıcı kirpik ekimi genel olarak avantajlı bir işlemdir ve bu işlemin zararları yok denecek kadar azdır. Bununla beraber ekilen kıl köklerinin uzamaya devam etmesi işlemin en belirgin dezavantajıdır. Kıllar uzamaya devam edeceği için ekimden sonra kişinin düzenli olarak kıl şekillendirmesi yapması gerekir. Kirpiklerin bakımı ve şekillendirmesi özen istediği için kadınlar bu konuyla baş edebilse de erkekler zorlanabilmektedir. Bu nedenle kirpik ekimi herkes için makul bir kirpik estetiği olmayabilir.


Sorunuz mu var?
Uzmanımıza sorun