yüz germe ameliyatı öncesi ve sonrası

Yüz Germe Ameliyatı nedir?

Yaş gittikçe cilt ve derideki dokular normal bir süreç özelliği olarak elastikiyetini ve yumuşaklığını kaybetmeye başlarlar. Bu durum sarkmalara ve derin ya da derin olmayan kırışıklıklara neden olur. Yüz germe bu olumsuz dokuları kaldırıp yüz bölgesini sıkılaştırmaya yarayan cerrahi bir operasyondur. Yüz gerdirme olarak bilinse de aslında boyun kısmındaki sarkıklıkları giderip sıkılaştırma tekniklerini de içermektedir.

Yüz germe ameliyatı artık deri dokularının çıkarılmasını, belirli spiral şeklindeki kıvrım ve derin kırışıkların giderilmesini ve yüzdeki cilt yapısının sıkılaştırılmasını hedefleyen bir işlemdir. Aynı zamanda göz veya kaş estetiği yapılsa da ameliyatın kendisine bu dahil değildir.

Yüz germe ameliyatı genelde yüz bölgesinin çeyreğinden daha azına konsantre olur. Yüzün her yerine yapılamayabilir.

Klasik Yüz Germe Ameliyatı ne demektir?

Geleneksel yüz germe ameliyatı yani diğer adıyla ritidektomi en yaygın kullanılan yöntemdir. Bu yöntem ameliyatsız yöntemlere göre daha olumlu sonuçlar verebilmektedir. Yöntemde kesi açılıp cilt altındaki belirli dokulara müdahale edilmektedir.

Yüz Germe Ameliyatı Neden Yapılır?

Yüz bölgesinde sarkmalar, cilt kırışıklıkları ve diğer sorunların giderilmesi adına yapılmaktadır.

Cilt bölgesinde kırışıklıkların ve sarkmaların nedenleri

Derimizdeki sarkmaların birden fazla karmaşık nedeni mevcuttur.

Stres ve üzüntü: Zamanla stres ve keder durumları patolojik bir tablo alabilir. Streste anksiyete (kaygı bozukluğu) keder duygusunda ise depresyon görülebilir. Bu uzun süren durumlarda ciltte akne artışı gibi farklı bozulmalar görülebilirken, aynı zamanda sarkma ve kırışıklıklar da gözlemlenebilir.

Güneş ışınları: Sürekli bronzlaşmanın ve öğle saatlerinde güneşe maruz kalmanın cildimizde kırışıklıklara yol açtığı bilimsel makalelerce ortaya konmuş bir gerçektir.

Sigara ve alkol tüketimi: Sigara cilt yapısını bozmakta, hasara uğratmakta ve derideki yaşlanma sürecini hızlandırmaktadır. Böylece ciltteki yaşlanma belirtilerini erkene çekmektedir. Alkol de aşağı yukarı benzer olumsuz etkilere sahiptir.

Genetik nedenler: Bilinmeyen veya genetiğin rol oynadığı bir takım sebepler kırışıklıklara neden olabilir. Genetik çoğu zaman bu konuda yatkınlığı belirler. Bir cilt bozulmaya, sarkmaya veya kırışıklık üretmeye yatkınsa diğer nedenlerin gücünü arttıracaktır.

yüz germe ameliyatı nasıl yapılışı

Yüz germe ameliyatı neden tercih edilir?

Yaşlanmanın ciltteki yansımalarını ve kötü görünümü gidermek için uygulanan yüz germe ameliyatı büyük oranda başarı sağlamaktadır. Yaşlı birey popülasyonunun dünyada gitgide arttığı bir çağda yaşadığımızdan, bu ameliyata olan talep de aynı oranda artmaktadır.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Diğer ismiyle ritidektomi germe ve asma teknikleriyle uygulanmaktadır. Genellikle ameliyat kulak bölgesinin ön kısmında 3 milimlik bir ebatta kesi açılmasıyla başlar. Buradan girilerek cildin alt kısmında mevcut olan kas dokusu, kemik yapısı, yağ dokusu ve tabii ki SMASS denilen dokularda değişimler uygulanır. Mevcut bulunan yağ dokusu üst taraflara veya kenarlara doğru çekilir. Bu işlemin ardından diğer aşamaya geçilir. Bu aşama deri fazlalılığının kesi açılan bölgeden alınmasıdır. En son aşama dikiş aşamasıdır. Ameliyatın son basamağı olan dikiş aşamasında kulak arkasına eriyen yani estetik dikiş ipleri kullanılarak dikiş atılır. Böylece yara izi yani dikiş izi saklanmış olur. Alın tarafındaki dikiş izi ise saç derisinin iç taraflarına doğru saklanmaya çalışılır.

Yüz Germe Ameliyatının Komplikasyonları

  • Kanamalar: Hafif oranda kanamalar yüz germe cerrahisinin muhtemel bir komplikasyonu sayılmaktadır.
  • Saç tüyünde kayıplar: Hem saç tüyü kayıpları görülebilir hem de saç çizgisi dediğimiz hatlarda çeşitli deformiteler oluşabilir.
  • Hasar: Ameliyat esnasında yüzde bulunan sinirlerde veya yüz kaslarında çeşitli hasarlar oluşabilir. Bunlar ameliyat tekniğinin yanlış kullanımına bağlı olarak gelişebilir.
  • Doku kaybı:
  • Yara izleri: Çeşitli morarmalar, kızarıklık ve irili ufaklı kabarıklıklar yüz germe ameliyatının bir komplikasyonudur.

Genel popülasyon sayısına vurulduğunda bu komplikasyonların varlığı büyük sayılarla ifade edilmez. Genellikle istisnai durumlarda geçerlidir.

Yüz germe ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

Yüz germe ameliyatından sonra takılan korse ve drenler belirlendiği zamanlarda doktor eliyle çıkarılmalıdır. Kişi bu korseleri çıkarmayı kendi başına ve erken bir zamanda kesinlikle yapmamalıdır. Bir süre yüzü fazla yoran aktivitelerde bulunulmamalıdır. Taburcu olunduktan sonraki ilk gün bir düzeye kadar bulantı hissedilebilir. Yatış pozisyonu ise sırt üstü olmalıdır. Yüzü etkileyecek herhangi bir temas veya darbeden bir süre kaçınılmalıdır.

yüz germe ameliyatı fiyatları

Yüz Germe Ameliyatı Fiyatları

Yüz germe ameliyatı fiyatı kişiden kişiye oldukça değişkenlik gösterebilmektedir. Yüz germe ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Sorunuz mu var?
Uzmanımıza sorun